Space Trip 2086 - C64
Space Trip 2086 is nieuw spel voor de Commodore C64. Het spel is gemaakt door Achim Volkers en Saul Cross. In het spel moet je de transportschepen terug veroveren van de buitenaardse wezens. Maar kijk goed uit voor de robots!

YouTube video: Space Trip 2086.
BlackBOX 1200
De BlackBOX 1200 is een nieuw tower systeem voor de Amiga 1200. Eigenschappen: 350W voeding, PC/Amiga toetsenbord interface, 2 x 5,25", 4 x 3,5", 1 x 2,5", 1 x Amiga FDD frontje / montage beugel, transparant zijpaneel, 2 ventilatoren en 2 x USB.
1541-II reparatie - Jan Beta
Jan Beta heeft een video gemaakt over de repartie van een Commodore 1541-II disk drive. Hij heeft de disk drive geïnspecteerd, schoongemaakt, gesmeerd en ook de elektrolytische condensatoren vervangen.
V.A.M.P. v1.70
Virtual Amiga Multimedia Player is een media speler gemaakt met behulp van Hollywood. Wijzigingen in deze versie: Hollywood v7.0, Griekse taal en verbeteringen voor de Poolse taal.
The 8-Bit Guy - VC20 Super Expander / Eprom programmer
The 8-Bit Guy heeft een video gemaakt over het gebruik van een Super Expander en een Eprom programmeer apparaat met de Commodore VIC-20.
Greedium - Amiga
Greedium is een MUI spel voor de Amiga. In het spel moet je zoveel mogelijk nummers verzamelen. Maar je mag niet over je eigen spoor lopen en je moet binnen het speelveld blijven.
Scene World Podcast #32
Scene World Podcast is een podcast over de Commodore scene. In deze aflevering: Andreas Wallström - Commodore 64: For the Love of a Machine.
YAPE v1.1.2
Er is een nieuwe versie van YAPE beschikbaar. YAPE is een Windows emulator voor de Commodore Plus/4. De wijzigingen in deze versie zijn: Verbeteringen voor CPU, TED, spraak en de monitor.
Retro Asylum Podcast
Retro Asylum Podcast is een Engelse podcast voor de retro computer fans. In deze aflevering: Top 10 Amiga race spellen.
Retrohax: C64
Op de Retrohax web pagina kan je zien hoe je je C64 kan repareren zoals de PLA, toetsenbord steuntjes en de afgebroken lipjes van de behuizing.
Mega65
Paul Gardner-Stephen werkt aan een FPGA versie van de Commodore C65. Zijn doel is om een 8-bit computer te ontwikkelen voor de 21ste eeuw. Een recente update: Er is nu een prototype beschikbaar voor het testen.
Convertron3000
Convertron3000 is een programma voor het converteren van afbeeldingen van de PC naar de Commodore C64. Het programma is ontwikkeld door fieserWolf.
AmiModRadio
AmiModRadio is een systeem dat het mogelijk maakt om alle 20.000+ mods op Aminet af te spelen. AmiModRadio bestaat uit vier onderdelen: Een kleine FTP cliënt (download), een XAD cliënt (unarchive), een ARexx programma en een MUI interface voor de bediening van AmiModRadio. In deze versie zijn er meerdere kleine foutjes verwijderd.
GN2P - C64
GN2P is een nieuw spel voor de Commodore C64. Het spel is geprogrammeerd door Gregg en de muziek en afbeeldingen zijn van Knoeki.
Commodore 64: For the Love of a Machine
Andreas Wallström is een Kickstarter campagne gestart voor het maken van een boek over de Commodore C64. In het boek diverse interviews met Al Charpentier, Antony Crowther, Ben Daglish, Bob Yannes, Chris Hülsbeck, Dave Collier, Dave Rowe, Fred Gray, Karen Davies-Downey, Donna Steiner-Buttlaire, Dawn Jones, Ally Noble, John Twiddy en Zoltan Kelemen.
DLH's Commodore Archive
DLH's Commodore Archive is een web pagina voor Commodore documentatie. Je kan hier onder andere tijdschriften, boeken en handleidingen vinden. Afgelopen maand is het volgende toegevoegd: Freedom Fighters featuring Galactic Defender and Fearless Flyer, Magician, Orbyte Software, Commodore Software Encyclopedia, Softdisk Publishing, Sacramento Commodore Computer Club, BASIC Fun with Adventure Games, VisaCalc Home and Office Companion, Computer Digest en How to Get the Most Out of CompuServe.
FREEZE64 - 08
FREEZE64 is een tijdschrift voor de Commodore 64 gamers en hackers. In deze editie: Maze of the Mummy, Federico Sesler, Game Ending Focus: Rick Dangerous, The Mouldy Cupboard, Desert Island Disks, Free Cheat Card 5, Games in the making, New & Exclusive Pokes & Codes, Tapper, Secret Squirrel, Hackersoft pad 14 en nog veel meer.
IECHost
Luigi Di Fraia heeft een demonstratie video gemaakt van zijn IECHost apparaat. Met dit apparaat kan je een Commodore IEC disk drive via USB aansluiten op je PC. In de demonstratie maakt hij een d64 image in ongeveer 25 seconden.
Commodore.software
De web pagina Commodore.software heeft weer veel nieuw items toegevoegd: WinVICE 3.1, IDE64 Plugins Pack 2012, North West Arkansas Computer Users Association Disk Collection, CCGMS 2017 v4, CBMPrgStudio v3.10.0, DOS/65 for the Commodore 64, Compute!'s Mapping the Commodore 128, C16 Machine Language for the Absolute Beginner, Nics-C64-Disks_17Jan2016.SB, 1541 Ultimate 2+ Firmware v3.1, Hoxs64 (x86) v1.0.9.2 en The Load Newsletter - vol.01-01 & 01-02 1983.
Notepad64 - C64
Matteo Angelini ontwikkelde het programma Notepad64 voor de Commodore C64 met behulp van SEUCK. Met dit programma kan je tekst bewerken en het als SEQ bestanden opslaan of laden.
Hall of Light
Een update voor de Hall of Light web pagina: Stormlord, Strip Poker: A Sizzling Game Of Chance, Archon: The Light And The Dark, Napalm: The Crimson Crisis / Diversia, Final Odyssey: Theseus Verses The Minotaur / Enigma, TFX (Tactical Fighter Experiment), Impossible Mission, The Strangers, Laurant Weill, Zero Gravity, Celâl Kandemiroğlu, Ringside S.T.A.G., Gotcha!, Limes & Napoleon, Roll-out, Black Magic, Explora: Time Run, Procovision, Golden Eagle, Bozuma, Morph en Lothar Matthäus Super Soccer.
BoingsWorld #85
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorld (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: Nieuws, Amiga 20 Jaar, Hollywood 7, Howitzer Duell, Amiga Racer, Emotion Mediaplayer, ACA500plus, David Pleasance, AmigaMeeting, ACM en CC2017.
MorphOS Storage
Een update voor de MorphOS Storage web pagina: RGetSize_1.1.lha, ShowGRexx_0.9.lha, VisualGuide_3.0.lha, NoWinED_0.83.lha, EvenMore_0.90.lha, xu4_1.0beta3.lha, Pingus_0.7.6.lha, VAMP_1.70.lha, SDL_Scavenger_1.4.5.4.lha, Caph_1.1.lha, cc65_2.16.lha, PhysicsFS_1.1.0.lha, Greedium_1.0.lha, Teeworlds_0.5.2.lha, DragonMemory_1.0.tgz, FreedroidRPG_0.14.1.tgz, Links_2.14.lha, HWP_SQLite3_1.2.lha, HWP_HTTPStreamer_1.1.lha en HWP_AVCodec_1.4.lha.
Amiga Future #102
Nummer 102 van Amiga Future is nu online beschikbaar. In deze editie: Voorwoord, Nieuws, Beschrijvingen: Chaos, Vampire FPGA, 1980's Football Manager, Szalter, Grand Prix 500 II, Frogatto & Friends, Scripted Amiga Emulator, Pandora (2), Dir Me Up, Simplemail, AmiCygnix 1.3, Fast Compress, StormC5 Editor, Videoclipper, AmigaAMP, SteamDraw 2.3, MUIbase 3.0, Chrysalis Pack, eGame, Data uitwisselen met FTP, RealAmiKit 0.2b. Special: Uit de oude doos (9) DCE Computer Services. Overige: Interview Cameron Davis, Interview Frédéric Laboureur, Beurs-bericht Retro Madrid 2013.
The Final Chesscard
Jani heeft een blog geschreven over The Final Chesscard voor de Commodore C64. The Final Chesscard is een stand-alone computer met 32K ROM, 8K RAM en een extra CPU die werkt op 5 Mhz.
Amimod - Amiga
Fantalavapies heeft een simpele mod speler uitgebracht voor de Amiga. Het programma is geschikt voor AmigaOS4.1. De beschikbare commando's zijn: cls, load, play, stop, info, version en help.
The Retro Hour #65
The Retro Hour is een professionele Podcast gemaakt door Dan Wood & Ravi Abbott. Het doel van The Retro Hour is de wereld te laten zien wat er gebeurd in de Europese retro spel industrie. In deze aflevering: Amiga demo scene Megademos, bijeenkomsten en Kim Frederiksen oftewel Psycho/Budbrain.
Frogs - C64
Christian Gleinser heeft het spel "Frogs" voor de Commodore C64 uitgebracht. In het spel kan je je kikker vrienden in het water gooien door ze te raken met je tong, of je kan alle lekkere vliegen opeten voor dat de andere ze kunnen vangen. Het spel ondersteund vier spelers via de 4-Player Interface.
C64 Thermometer
Nostalgia Nerd heeft een video gemaakt over een hoofdstuk uit het boek "Experiments with your computer". Hij demonstreert hiermee hoe eenvoudig het kan zijn om je C64 om te toveren in een grafische thermometer.
SD-BOX v1.18
De SD-BOX is een cartridge met een SD card interface voor de Commodore C64. De cartridge heeft vele functies voor de disk drive en de Datassette. De recente wijzigingen zijn: Verbeteringen voor de SID speler (RSID, PSID, titel, auteur en uitgever), Datassette, diskdrive, cartridge herstart en er is een update voor de handleiding.
A500 voeding reparatie- RetroGameModz
RetroGameModz heeft een video gemaakt over de repartie van een A500/600 voeding. In de video legt hij uit hoe je de fout kan vinden en deze kan herstellen.
VICE 3.1
Een nieuwe versie van VICE (Versatile Commodore Emulator) is nu beschikbaar. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor de SID, StarDOS, 1571 (g64/p64) en de VIA. Ondersteuning voor script64, vizawrite64 en de paperclip64 dongle.
ACA500
Er is een update beschikbaar voor de ACA500 turbo kaart van Individual Computers. Wijzigingen in deze versie: ROM naam ondersteuning, nieuwe MMU bibliotheken, seriële log mogelijkheid, reset naar fabrieksinstellingen en 1MByte "slow ram".
CBM-Transfer v1.00
Steve J. Gray heeft een nieuwe versie van CBM-Transfer uitgebracht. CBM-Transfer is een verzameling van hulp programma's voor het overzetten van bestanden en het werken met diskette bestanden. Nieuw in deze versie: Verbeteringen voor Fout controle, Drag & Drop, Bestandsnaam detectie en noch veel meer.
Nero - C64
Nero is een nieuw SEUCK spel voor de Commodore C64. Code: Chris Yates, Muziek: Richard, Grafisch & Ontwerp: Errazking en Lader: Martin Piper.
Gunfright - Plus/4
Gunfright is een nieuw spel voor de Commodore Plus/4. Het originele Z80 spel is omgezet naar de 6502 processor door Mariusz Wojcieszek. Emu heeft hiervan een versie gemaakt voor de Commodore Plus/4 en Saul Cross heeft de muziek gemaakt (TED & SID).
SID Waves
Koen De Brabander is een nieuwe Kickstarter campagne gestart. Hij wil een Vinyl, CD, Audio Tape & digital download uitbrengen met het fantastische geluid van de vintage 1980s synths en de Commodore 64 SID synth chip.
Retro Asylum Podcast 156
Retro Asylum Podcast is een Engelse podcast voor de retro computer fans. In deze aflevering: Deel 3 van de 8 Bit Oorlog. De spellen in deze aflevering zijn Head over Heels, The Eidolon, Boulderdash, Bruce Lee, Star wars, Spy vs spy, Trailblazer en Summer Games.
64Player - HTML5
64Player is een HTML5 muziek speler in de stijl van de Commodore 64 demo scene. Eigenschappen: C64 stijl afbeeldingen, laag en hoog filters en vertraging schuivers, spectrum en tijd analyzers, VU meter, pixel en vector animaties en het afspelen van lokale geluid bestanden.
The Retro Hour #64
The Retro Hour is een professionele Podcast gemaakt door Dan Wood & Ravi Abbott. Het doel van The Retro Hour is de wereld te laten zien wat er gebeurd in de Europese retro spel industrie. In deze aflevering: Ben Heck - Commodore 64 original hardware laptop.
Floppy Days - Podcast #71
Floppy Days is een Engelstalige podcast over Retro computers. In deze aflevering: Brian Bagnall, Commodore: A Company on the Edge.
VChar64 V0.2.4
Ricardo Quesada heeft een karakter editor ontworpen voor de Commodore 64. De eigenschappen zijn: Import, export, roteren, inverteren, wissen, schuiven naar links, rechts, omhoog en omlaag. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor SEUCK spelletjes, ongeldige VIC adressen en copy & paste.
Digital Talk #99
In dit Duitstalige d64 magazine de volgende artikelen: Retro 28, 29 & 30, Mac, Demos, HomeCon 27/28, VCF, Parallax, Doreco, CTG, Charts, 2048, Combination Tips, Endzeit, Out of C64 en de Music Box.
Break Free! - C64
Break Free! Is een nieuw spel voor de Commodore C64. Het spel is ontwikkeld door The Mad Scientist van de groep Hokuto Force.
CBM prg Studio v3.10.0
Arthur Jordison heeft een nieuwe versie van CBM prg Studio uitgebracht. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor de Sprite editor, Karakter editor, Renumber, Compress en de SID tool.
AMIcast #21
AMIcast is een Engelstalige podcast over de wereld van de Amiga. In deze aflevering: Een interview met David Pleasance.
VICScript v0.2
Bobbi werkt aan een scripttaal voor de Commodore VIC20 en de C64. Op dit moment is hij VICScript nog aan het ontwikkelen, en als je een foutje vindt of een opmerking hebt neem dan contact op met Bobbi.
Amigos
De web pagina Amigos heeft afgelopen maand weer nieuwe artikelen toegevoegd: Arcade Spectacular 2, Sid Meier's Pirates, Syndicate, David Pleasance, WWF Wrestlemania, WWF European Rampage Tour, Thomas the Tank Engine 2, Pit Fighter, Navy Seals en Amigos Magazine 5.
1551USB
Cbmhardware bouwt aan een interface tussen de Commodore Plus/4 en een PC. Hij gebruikte een Arduino Uno die is aangesloten op de cartridge poort van de Commodore Plus/4 en aan de USB van de PC. De verzend / ontvangst snelheid is 6 kB/s en software voor de Commodore Plus/4, de Aruino Uno en de PC is beschikbaar.
The Games-Coffer
Op de "Games Coffer" web pagina kan je spelletjes, demo's, animaties, dia-shows, diskette magazines, historie, FAQ, emulators, beschrijvingen en advertentie scans vinden. Deze maand zijn toegevoegd: 2D Stars, 20x20, Alert Routine, AP Music Player, Arrows, Bat N Ball, Crosshairs, Cycle Gadget , Division, Palette Changer, Small Ball Sprites, Vector, Incinerator, Space Eclipse, Sky Chase, Triclops Invasion, Cornutopia, Deedok, Eurotopia, Horizon, Hot Popcorn, Impossible, InnerLimits, Jamies Magic Torch, King Of The Bees, Laidback, March Of The Antz, Mettalix, Office Life, Outrun, Samba, Vektor 1, Weird Al, Ytanga, Bubble Gun (Demo), Digital Wizardry, Gemz en Super Ham & Toses Bros.