VIC 20 & VIC 1001 register
Oldcomputr heeft een web pagina gemaakt waar je je VIC 20 of VIC 1001 kan registreren. Deze web pagina wordt gebruikt om de nog bestaande VIC 20s en VIC 1001s in de wereld te analyseren.
Retro Computing Roundtable #159
Retro Computing Roundtable is een podcast (Engelse taal) voor alle retro computers. In deze aflevering: Retro Gaming Evolution, 6502workshop, Assembly Lines: Nox Archaist, Unknown Realm, TRS-80 Video Player, TNMOC, CP/M Turbo 7 (Apple II), IBM 5150, Easy6502, Altair-duino en de RetroChallenge RC2017/10.
Easy 6502
Nick Morgan is een blog gestart over het programmeren van de 6502 processor. De 6502 processor werd gebruikt in de computers zoals de BBC Micro, Atari 2600, Commodore VIC20 (64), Apple II en het Nintendo Entertainment System.
Retro Roundup
Retro Roundup is een web pagina die retro computer nieuws verzamelt van vele web pagina's. Je kan van alles lezen over computers zoals de Apple II, Atari, Commodore, Mac en Tandy.
Commodore PET Datassette reparatie
Tynemouth Software heeft een Commodore PET 2001 gerepareerd. Deze keer heeft hij de digitale teller van de Datassette gerepareerd.
Syntax 2017
De Syntax 2017 party wordt gehouden op 25 en 26 November 2017 in Melbourne, Australië. Dit jaar is er een combinatie van een retro computers, programmeren, chip muziek, grafisch en hardware projecten.
Bug Splat - C64
Bug Splat is een nieuw spel voor de Commodore C64. Het spel is gemaakt door Cout. In het spel moet je eigen "bug" bouwen en speel je tegen de C64.
Flashtro Amiga
Op de web pagina Flashtro.com kan je allerlei krakers intro's bekijken, gewoon in je browser. De originele intro's van de Amiga, Atari-ST, Dreamcast, PC, Playstation etc. zijn omgezet naar Flash. De meest recente flashtro's zijn: Plumpy AGA, Thunder Boy, Defjam - Mercs, Boing New Year, TRSI - Wings of Death, Defjam CCS - Inter Font, Skid Row - Special Forces, Defjam CCS ACC - Ghosts n Goblins, Flashing Bytes - Zack, Slipstream - Defender of the Earth, Dianetix - Parasol Stars, Slipstream - Cj's Elephant Antics, Flashtro - Cavitas, Defjam CCS ACC - Xcopy, Slipstream - Shadow Dancer, Parallel Dimensions & Inner City - Ghosts and Goblins, Slipstream - Simpsons en Scoopex - Cavitas.
Giana-Sisters 30th Anniversary - C64
De groep "The Seven-A-Three" werkt aan een speciale editie van Giana Sisters. Deze versie zal meer dan 30 nieuw levels bevatten, een geheim level en nieuwe eind bazen. Je kan de demo versie al uitproberen, deze heeft 8 levels.
Floppy Days - Podcast #79
Floppy Days is een Engelstalige podcast over Retro computers. In deze aflevering: The Commodore VIC-20, Deel II.
THE64 - Mini
Retro Games Ltd. heeft de THEC64 Mini aangekondigd. De eigenschappen zijn: HDMI, USB, Ingebouwde spellen zoals California Games, Speedball 2: Brutal Deluxe, Paradroid en Impossible Mission.
Amigos
De web pagina Amigos heeft afgelopen maand weer nieuwe artikelen toegevoegd: Bad Dudes, Sly Spy: Secret Agent, Fury of the Furries, Public Domainia, Ugh!, turbo outrun, tennis, tennis cup 2, tennis cup II, SupraDrive, Zip Drive en Expansion Systems Dataflyer XDS.
Kobo64 - C64
Kobo64 is een nieuw spel voor de Commodore C64. Het spel is gemaakt door Soci (code, charset en grafisch), 6R6 (muziek) en Poison (grafisch).
AmiKit X 10.3.1
Een nieuwe versie van AmiKit is nu beschikbaar om te downloaden. De wijzigingen in deze versie zijn: ArtiGames (Artur Jarosik), Extra thema's en Real3D.
The Games-Coffer
Op de "Games Coffer" web pagina kan je spelletjes, demo's, animaties, dia-shows, diskette magazines, historie, FAQ, emulators, beschrijvingen en advertentie scans vinden. Deze maand toegevoegd: Een nieuwe sectie voor Amiga "cheat disks".
It Came from the Grave & Haunt - VIC20
Jeffrey Daniels heeft twee nieuwe spellen ontwikkeld voor de Commodore VIC-20. Beide spellen zijn geschreven in Basic en kunnen gespeeld worden op een niet uitgebreide VIC-20. In het spel "It Came from the Grave" moet je de sleutel vinden en ontsnappen via de poort zonder tegen het verborgen gevaar aan te lopen. In het spel "Haunt" moet je vechten tegen de zombies.
Retro Commodore
De web pagina retro-commodore.eu heeft vele scans van hoge kwaliteit beschikbaar. De meest recente scans zijn: Christmas Lemmings, Indiana Jones and the Fate of Atlantis Hint Book, Måling styring regulering med VIC20 og Commodore 64, VIC Computing, COMputer, Barbarian II Poster, Ariadne II installation guide en Blizzard SCSI-KIT IV.
C64 Endings
De web pagina c64endings.co.uk heeft weer een aantal nieuwe spel einden van Commodore C64 spelletjes toegevoegd. De meest recente spelletjes zijn: Master Blaster (Zeppelin) en Las Vegas Casino (Zepellin Games).
The Retro Hour - Gary Penn
The Retro Hour is een professionele Podcast gemaakt door Dan Wood & Ravi Abbott. Het doel van The Retro Hour is de wereld te laten zien wat er gebeurd in de Europese retro spel industrie. In deze aflevering: Gary Penn (ZZap 64, Frontier & GTA).
RetroKomp / Load Error 2017
De RetroKomp / Load Error party wordt gehouden op 20-22 Oktober 2017 in Scena Muzyczna GAK, Gdańsk, Polen. Dit jaar is het een combinatie van een retro computer evenement en een oldskool demo-party met een GameDev competitie voor alle retro platforms.
Amiga CD 1200
Andy Spencer verteld ons over de Amiga CD 1200. Dit is een prototype van een uitbreiding voor de Amiga 1200 die het mogelijk maakt om Amiga CD32 spelletjes te spelen.
Pirate Island - C64
Cout heeft het adventure spel Pirate Island geconverteerd van de Atari 400/800 naar de Commodore C64. In het spel kan je in elke kamer een aantal commando's kiezen (van 1 tot 4) om jezelf door het spel te leiden.
Club Info 147
In dit Duitstalige diskette magazine (d64) voor de Commodore C116, C16 en de Plus/4 de volgende artikelen: Forum, Scene, Tips & Tricks, Bombrunner 2, Soccer Boss, Tetravex, Egyptian Tomb, Die Böse sechs, Computerspass, Hardware, Megazone, The Big Quest, Deadline, Rap4, andere systemen en Basicode.
Lunar Lander - C64
Michael heeft een nieuw spel uitgebracht voor de Commodore C64. Hij heeft het spel Lunar Lander gemaakt op zijn Commodore C64c.
Castle Matcher - Plus/4
Castle Matcher is een nieuw spel voor de Commodore Plus/4, het spel is gemaakt door RoePipi. In dit spel zit je in een kasteel en moet je de weg naar buiten vinden door puzzels op te lossen.
FunkPaint 0.45a - C64
FunkPaint is een editor voor Hires, Multi en Multicolor plaatjes. Het programma kan gebruikt worden met een joystick of muis en heeft ondersteuning voor geheugen uitbreidingen (+60k, REU, Ramcart, Georam etc.). Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor align view, scherm schakelen, kleur wisselen, toolbar en border blanking.
The Retro Hour - Ian Stewart
The Retro Hour is een professionele Podcast gemaakt door Dan Wood & Ravi Abbott. Het doel van The Retro Hour is de wereld te laten zien wat er gebeurd in de Europese retro spel industrie. In deze aflevering: Ian Stewart (Gremlin Graphics).
SD2IEC Kernal v2.2
Clause heeft een aangepaste kernal voor de Commodore 64 gemaakt. Deze kernal ondersteund de SD2IEC apparaten die ontwikkeld zijn op basis van het ontwerp van Ingo Korb. De kernal beschikt over een bestand browser en een snel lader (10x).
Retrochallenge 2017/10
The Retrochallenge competitie wordt gehouden vanaf 01-10-2017 tot en met 31-10-2017. Iedereen met een retro computer project kan meedoen, maar je systeem moet wel ouder zijn dan 10 jaar.
Decomp 64 v1.0
MP Software heeft een applicatie uitgebracht die probeert van een binair bestand assembly code te maken, met de syntax van KickAssembler. De applicatie is geschreven in VB6 en is getest op WinXP en Win7 systems. Het programma ondersteund alleen de standaard op-codes.
Hoxs64 v1.0.9.5
David Horrocks heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn Hoxs64 emulator. De recente wijzigingen zijn: Verbeteringen voor saven, laden, CIA serieel en CNT timing en VIC-II configuratie.
Ultimate II+
Wiebo de Wit heeft een blog geschreven over de Ultimate II+. Hij heeft tijdens het testen gebruik gemaakt van de KCS Power Cartridge, GeoRAM, Amiga Mod Audio Playback, Network en de Stand Alone Mode.
Keyman64 v1.6
Keyman64 is een hardware uitbreiding voor je Commodore C64 toetsenbord. Met de Keyman64 kan je acties koppelen aan bepaalde toets combinaties. Deze acties kunnen bijvoorbeeld een serie van toets aanslagen zijn of een hardware schakelaar. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het toekennen van commando's aan (functie) toetsen, een reset uitvoeren, omschakelen van een Kernal, LED's aan of uit schakelen, etc. De configuratie of firmware update is mogelijk via de USB aansluiting.
Teensy64
Frank Bösing werkt aan een Commodore C64 emulator met behulp van een Teensy 3.6. De eigenschappen zijn: IEC Bus, ILI9341 SPI display, USB toetsenbord, reSID, een simpele disk drive emulatie en joystick ondersteuning. De laatste wijzigingen zijn: Er is nu ook een VGA uitgang beschikbaar.
Wicher CD32
De Retro 7-bit web pagina heeft de Wicher CD32 aangekondigd. Deze uitbreiding kaart voor de Amiga CD32 heeft de volgende eigenschappen: 8MB RAM, IDE controller en een klok poort.
FREEZE64 - 13
FREEZE64 is een tijdschrift voor de Commodore 64 gamers en hackers. In deze editie: Thing on a Spring, Anthony Clarke, Planet Golf, Rescuing Orc, Kenz, Vice Squad, Mike Berry, Exploding Fish, Exclusive Pokes n' Codes, Secret Squirrel en Hackersoft Pad.
AMIcast #25
AMIcast is een Engelstalige podcast over de wereld van de Amiga. In deze aflevering: Een interview met Matthias Heinrichs - Classic Amiga Hardware.
Chicken Lips Radio #013
Chicken Lips Radio is een Podcast voor de Commodore gebruiker. In deze aflevering: Een interview met Wilfried Rusniok.
Amiga user Ireland podcast 7
Amiga Users Ireland maakt podcasts voor Commodore en Amiga gebruikers. In deze aflevering: Vampire 4, nieuwe hardware, muziek, kunst, ontdekkingen en meer.
C64 intros
De web pagina c64Intros heeft zijn database geactualiseerd, en voegde 24 nieuwe intro's toe.
GrafX2 - Amiga
GrafX2 is een bit-map teken programma dat geïnspireerd is door de Amiga programma's Deluxe Paint en Brilliance. Het programma gebruikt 256 kleuren en beschikt over vele gereedschappen en effecten.
Full screen snake - C64
Full screen snake is een nieuw spel voor de Commodore C64. Het spel is ontwikkeld door Freshness en de muziek is van Reyn Ouwehand (Puzzle Shuffle).
WHDLoad
WHDLoad maakt het mogelijk om Amiga diskette spelletjes vanaf je harde schijf te spelen. Nieuw: Home Alone (Capstone). Update: Heart Of China (Dynamix), The Sentinel / The Sentry (Firebird), Amnios (Psygnosis), The Ultimate Pinball Quest (Infogrames), Megademo 2 (Darkness), Sound of Music 7 (Cave), Shadow of the Beast 3 (Psygnosis), Ruff'n'Tumble (Renegade), Loom (Lucasfilm Games), Impossible Mission 2 (Epyx), Odyssey (Audiogenic), Crossbow (Screen 7/Intelligent Games), Knightmare (Mindscape), Crossbow (Screen 7/Intelligent Games) en Kingmaker - The Quest For The Crown (U.S.Gold).
Assembloids Basic - C64 & Plus/4
Assembloids is een spel voor de Commodore C64 en de Plus/4, ontwikkeld door Steveboy. Het spel is geschreven in de programmeertaal Basic.

De Plus/4 versie van Assembloids Basic.
Boingsworld #87
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorld (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: Het zomer seizoen.
JSIDDevice 3.9
JSIDDevice is een Commodore C64, cyclus exacte, emulator geoptimaliseerd voor het reproduceren van het SID geluid. Het is ook een SID speler voor de muziek uit een muziek verzameling zoals HVSC en CGSC.
Trevor's Amiga Blog
Trevor Dickinson schrijft een blog over de Amiga. Deze keer schrijft hij over: AmiParty 21, A.L.I.C.E. revisited, Sitting on the fence?, Approaching Warp speed, A new generation, You've got a Friend, Lie, damn lies and statistics?, AMIGAAA!, Have a break(out) have a Kitkat (lawsuit!) en The Boing Ball Image of the week!
CBM prg Studio v3.11.0
Arthur Jordison heeft een nieuwe versie van CBM prg Studio uitgebracht. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor label / variabele en zijn definitie, tooltips, macro's, control/screen codes, watch list, snelle kleur wissel en ondersteuning voor de Super Expander basic extension (VIC 20).
Lunar Lander - AROS
Lunar Lander is een spel voor AROS. Het spel is ontwikkeld door Nick Gasson. In deze versie zijn diverse foutjes verwijderd en een aantal verbeteringen doorgevoerd.
NitroWheels - VIC20
NitroWheels is een nieuw spel voor de Commodore VIC20, ontwikkeld door Enrico Bruttomesso. Het spel is een auto race spel en kan gespeeld worden op een niet uitgebreide Commodore VIC20.